יוצאים אל האור - שיפוץ בית פרטי בנורדיה

נפגשנו כשנה לפני שהקורונה התחילה. הם סיפרו לי שעכשיו, כשהילדים כבר מצאו את מקומם, הם מאוד רוצים לשפץ את הבית, ששנים רבות לא חודש ולא שופץ. אבל עדין לא היו בטוחים אם עכשיו הזמן המתאים להתחיל.

ואז לאחר הסגר הראשון של הקורונה, צלצל הטלפון. הם החליטו שזה הזמן לצאת לדרך, ואם אפשר, אז כמה שיותר מהר. הבית במצבו המקורי היה מיושן, בגוונים צהובים וכהים, קיר הפריד בין המטבח ליתר החלל הציבורי והפריע לזרימה בחלל. לחדר הכביסה, הקטן ממילא, היו 3 דלתות: מהמטבח, מהמקלחת ויציאה לחצר. בכניסה לבית, היה ארון חשמל, מגושם וישן.


כך נראה הבית לפני:

לאחר שאלון עומק, כדי להבין מהם הרצונות, הצרכים והחלומות שלהם, יצאנו לדרך. דנו באופציות השונות לתכנון והעיצוב.

חלק מתהליך התכנון, כלל הדמיה:

תכנית הבית לפני ואחרי:

 

והנה התוצאה הסופית

 

הכניסה לבית:

מיד בכניסה לבית היה ארון חשמל ישן ולא יפה למראה שהפך את כל הכניסה לפחות מזמינה.

עשינו בדיקות וברורים על אפשרות להעתיק את מקומו, ומאוד מהר הבנו שמדובר בעלות לא

מבוטלת. לכן ההחלטה הייתה להסוות אותו באמצעות יחידת נגרות, שתיתן מענה פונקציונאלי לכניסה לבית ותאפשר כניסה מזמינה ונעימה הרבה יותר.

שידת כניסה לאחסון, כשארון החשמל נצבע וחופה במראה, ולצדם ספסל ישיבה ואחסון לנעלים ומתלה תיקים ומעילים. לצדם נמצא חדר המדרגות אל הקומה השנייה - המעקה הוחלף והמדרגות חופו בעץ.

ממול יחידת הנגרות, בהמשך לקיר, תוכננה משרביה ממתכת שגם מכניסה צבע ואופי וגם מאפשרת הצצה לעבר חלל הסלון והאירוח ומאפשרת כניסה מדורגת לעבר הבית.

חלל המגורים:

מימין למשרביה כשמתקדמים, כאילו מעבר לשיח ירקרק, מתגלה חלל מגורים אביבי ואקלקטי, המעוצב בצבעוניות עדינה ושמחה של ירוקים, צהובים, כחולים ותכולים.

הבית מואר הרבה יותר בלי להגדיל את החלונות, אלא באמצעות שינוי סוגי החלונות, הצבע על הקירות ותאורה נכונה. הבית צבעוני במידה ועם אופי שמשקף את יושביו. מעל הספה בסלון שילבנו מספר ציורים שהיו ברשות הלקוחות עוד לפני השיפוץ, ציורים שהיו משמעותיים וקרובים לליבם. הציורים שולבו יחד למעין קולאז'. בנוסף, הייתה לי הזכות שבעלי הבית בחרו לתלות הדפסי ציורים שלי - הציור "נערה ולב" ולצידו הציור "שמחת האביב" שתי נשים עוצמתיות וצבעוניות.

המטבח, אזור הכנת הקפה ופינת האוכל:

הורדת הקיר שהפריד בין המטבח לחלל הציבורי, וביטול דלת הכניסה לחדר הכביסה מהמטבח, איפשר ליצור מטבח רחב ידיים, המתאים לאירוח בני המשפחה הרבים. כך נוצרה זרימה טובה בין הפונקציות השונות בחלל הציבורי. אחד האתגרים נוצר עקב ההחלטה להמשיך את המטבח עד למקום שבו במקור הייתה פינת האוכל, שלצידה חלון שמתחיל בגובה יחסית נמוך. הגובה הנמוך של החלון לא איפשר להמשיך את השיש עד אליו בצורה רציפה. לכן ההחלטה הייתה ליצור מדרגה ושיש נמוך יותר ולהפוך את "הבעיה" לתכנון מכוון – אזור אירוח שמיועד לאחסנת יינות, הכנת קפה, ושנותן "שירות" לפינת האוכל בעת אירוח, שמצטרפת אליו ויטרינה מיוחדת לאחסון כלים מיוחדים. בנוסף, הייתה לי הזכות שבעלי הבית בחרו לתלות הדפסי ציורים שלי - שלישיית הפירות.

חדר הכביסה:

חדר הכביסה הוא אחד המקומות שבדירות ובבתים החדשים כיום נזנח מאוד. ובעיני זהו אחד המקומות הפעילים ביותר בבית ומחייב התייחסות לא פחות מכל חלל אחר בו.

לחדר הכביסה הזה היו בתכנון המקורי של הבית, לא פחות מ- 3 דלתות: דלת מהמטבח, דלת

מהמקלחת הכללית ודלת יציאה לחצר. ריבוי הדלתות שבו הפך את החלל, הקטן גם ככה, למאוד מאתגר ובעייתי. לכן האופציה של ביטול אחת הדלתות, מהמטבח או מהמקלחת הכללית, הייתה הכרחית. ההחלטה הייתה לבטל את הדלת מהמטבח ובכך ליצור "דרך" מהמקלחת הכללית אל היציאה לחצר, כשמשני הצדדים יחידות נגרות פונקציונאליות לחדר כביסה. בדרך זו גם המטבח "הרוויח" חלל נקי ללא מעברים מתוכו.

בתוך חדר הכביסה תוכננה יחידת נגרות למכונה, והמייבש, אזור אחסון נרחב ומקום לדייסון ומן הצד השני דלפק שמאפשר קיפול כביסה, סלי כביסה לפי נושאים ומדף עליון עם אפשרות לתליית קולבים וסלסלות אחסון נוספות.

יחידת הנגרות לסלי הכביסה תוכננה למכלי פלסטיק שנרכשו באיקאה ומאפשרים שימוש קל ונוח לפי נושאים ותכולתם מתאימה לגודל תוף מכונת הכביסה.

לבסוף, הוספתי שלטים קטנים אותם הכנתי במיוחד בעבודת יד, כדי להכניס אופי וענין מיוחד לחדר הכביסה, כי גם לחדר הכביסה מגיע.

בסיום הפרויקט, אחרי שתלינו את התמונות על הקירות וסידרנו את האביזרים, הם אמרו לי: "הוצאת אותנו אל האור", ידעתי שעשיתי את שלי והתמלאתי שמחה.

 

קרדיטים: צילומים: מירב פלברג נגרות: גדי זלברמן אצטרובל נגרות אומן

קבלן: טארק ביטראן

אלומניום: מישל אלומניום

המשרביה ואריחי הקיר במטבח: ענבל אריחים מצויירים

פרופילי התקרה: שירן פרופילים

מעקה מדרגות: נתנאל - מסגריית ג'אן

אקססוריס וריהוט משלים: ביתילי, הבית של סבתא, Badim TLV , חותם, שמרת הזורע, איקאה.

תאורה: מחסני תאורה

אריחים: נגב קרמיקה

הדפסים: אפרת מורד תכנון ועיצוב - אפרת מורד

 

#אפרתמורד #תכנוןועיצובלאנשים #עיצובפנים

#תכנוןועיצובפנים

#מעצבתפנים

#שיפוץבית

#שיפוץדירה

#עיצובהבית

#תכנוןועיצוב

#מדברתעיצוב

#הוםסטיילינג

#עיצובפניםוהוםסטיילינג

#פגישתיעוץעיצוב

#הדפסעלקנבס

#ציורבהתאמה

#עיצובמטבח

#תכנוןמטבח

2,010 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

כתבות וטיפים בעיצוב

ישירות למייל שלך