ישן וחדש משתלבים - שיפוץ בית פרטי בראש העין

נפגשנו לפגישת ייעוץ, כשהם עדין לא בטוחים מה הם רוצים בכלל. האם לעבור מהבית, או לשפץ את הקיים. עברנו על האפשרויות של לשפץ או לעבור ובשלב מסוים בפגישה שאלתי אותם: כמה זמן אתם רואים את עצמכם עוד גרים בבית הזה, הנוכחי? הם: עוד כ- 10 שנים. אני: 10 שנים זה המון זמן.

ופה נפל להם האסימון... וההחלטה הייתה לשפץ את הקיים בחלקו ועוד 10 שנים כנראה לעבור. זוג בגיל השלישי, מאוד עסוקים ופעילים ומלאים בתחביבים נהדרים.

שני בני הזוג מאוד יצירתיים עם אוספים וחפצי אומנות. כאלו שהם יוצרים בעצמם וכאלו שהם ליקטו ואספו עם השנים. כך שהיה ברור שבפרויקט הזה חדש עם ישן ילכו יד ביד.


כך נראה הבית לפני:

לאחר שאלון עומק, כדי להבין מהם הרצונות, הצרכים והחלומות שלהם, יצאנו לדרך. דנו באופציות השונות לתכנון והעיצוב.

חלק מתהליך התכנון, כלל הדמיה:

תכנית הבית לפני ואחרי:

 

והנה התוצאה הסופית

 

הבית עוצב בסגנון מודרני-נורדי חם, בשילובי צבעים של לבן ועץ, עם נגיעות של תכלת, אדום ושחור. שילוב בין ישן וחדש היה כחוט השני לאורך כל הפרויקט ובכל אחד מהחללים בו. המטבח ואזור הכביסה: מאחר המטבח וחדר הכביסה היו כל אחד בנפרד קטנים, ההחלטה הייתה להוריד את קירות חדר הכביסה, כמובן באישור מהנדס מורשה. כך לקבל חלל גדול של מטבח, שבו נשלב אזור כביסה מותאם לצרכים. המטבח עצמו, תוכנן בצבעים עדינים של לבן ואלון מולבן, כדי לתת מקום ולא להאפיל או להתחרות ברצפה המצוירת והמיוחדת. מצד שני, נבחרו לקיר אריחים לבנים בדוגמת "כינורות" עם רובה אפורה, כדי לאזן את הלובן עם טקסטורה משמעותית שמכניסה ענין רב לחלל. בוצעה הקפדה על תאורה במטבח לשימושים השונים, תאורה שוטפת כללית, תאורה ממוקדת מעל הכיריים והכיור ואזור המדפים, תאורה בתוך ארון הכביסה, תאורה בשילוב מאוורר תקרה שהיה אחת מהדרישות, מעל האי.

אזור כביסה תוכנן כך שכשרוצים ניתן לסגור ולהסתיר אותו, וכשעובדים בו ניתן לפתוח אותו. בצד אחד מכונת הכביסה עם מייבש ומעל אחסון נוסף. בצד השני כשפותחים מתגלה לו כיור עגול עם מתקן ייבוש אלמגוב, תאורה, מדפי אחסון ומתחת מקום לסל הכביסה.

אחד האתגרים המעניינים בפרויקט היה קשור להחלטה להחליף את הריצוף במטבח בלבד, וששאר הריצוף בבית יישאר כשהיה – מרצפות טרצו. כך שנדרש לבצע חיבור יפה ביניהם. הריצוף שנבחר למטבח היה ריצוף מצויר עדין מאוד בצבעים הדומים לגווני האבנים של מרצפות הטרצו והעץ שיהיה במטבח. כדי ליצור מעבר נעים לעין בין שני סוגי הריצוף המיוחדים והשונים כל כך, בוצע תיחום הריצוף המצויר על ידי מסגרת בריצוף אפור חלק במלבנים קטנים יותר.

פינת האוכל:

פינת האוכל היא המשך ישיר של המטבח, בה תוכננה שידת שירות לאחסון ואזור פינת הקפה, באותו הסגנון של המטבח. פינת האוכל עצמה הוחלפה לפינה עגולה, שמאפשרת מרחב אכילה נעים יותר ונוחה יותר לחללים קטנים יחסית. הוחלפו החלונות ונבחרו וילונות וניציאנים עם עץ שמשרים חמימות למראה המודרני של פינת האוכל.

הכניסה, חדר המדרגות ואזור העבודה:

לכניסה לבית לא נרכש דבר, אלא כולה תוכננה ועוצבה באמצעות פרטים שהיו במקומות אחרים בבית, או פריטים שהיו מאוחסנים ללא שימוש. שידה ישנה ומיוחדת שהייתה בסלון התאימה בדיוק במידותיה לכניסה. מראה שהייתה חלק מטואלט ישן שנזרק לפני שנים נראית כל כך מיוחדת לצד תמונה עם מסגרת מוזהבת.

בחדר המדרגות, את מעקה המתכת הישן שהיה עם מראה של חדר מדרגות במבנה ציבור ישן הסרנו לחלוטין. את העץ הצבוע חום כהה שחיפה את המעקה הבנוי, שייפנו עד שלהפתעתנו התגלה עץ מהמם ביופיו, שקיבל גמר לקה מט. וכדי לחבר את הישן לחדש ומודרני, תוכנן מעקה מתכת שחור מעוצב ומיוחד. לאורך עליית המדרגות נתלו תמונות המשפחה במסגרות עץ שונות, וגוף תאורה שתואם לגוף התאורה המרשים בפיר המדרגות.

מעלה המדרגות מוביל אל מבואת החדרים שבה אזור העבודה, בו תוכננה נגרות מותאמת שתכיל את הספרים והקלסרים בצד אחד. ובצד השני שולחן העבודה עם תאורה ושלישיית גלויות מציורי, ממוסגרות, מתנה ממני בסיום הפרויקט.

הסלון:

בסידור המקורי של הסלון הייתה ספה גדולה בעלת גב גבוה, שעמדה ממש בפתחו וגרמה לתחושה של יצירת מחיצה. כדי ליצור פתיחות של הסלון ליתר החלל הציבורי, נפרדנו מהספה הגדולה, ובמקומה נבחרו שתי כורסאות תכולות עם גב לא גבוה כשבינהן שולחן "הפילים" הישן שקיבל מקום של כבוד וכך נוצרה פתיחות אל מול הכניסה ופינת האוכל.

חלק משמעותי בסלון הם מחיצת העץ האומנותית בין הסלון לחדרים וכן עבודות עץ מאוד מיוחדות, אותן יצר אב המשפחה. היה ברור לכולנו מההתחלה שיצירה מיוחדת כזו חייבת להישאר. לכן כדי להתמזג איתן יצרתי תכנון נגרות שמאזן ומשלים אותן ונראה כמו נגטיב שלהן.

הספה הגדולה וכורסת אב המשפחה, נשארו לבקשתם. ואליהן נוספו שתי כורסאות התכלת, וכריות שחיברו בין החדש לישן. במרכז נבחרו שולחנות סלון מודרניים כשמעליהם גוף תאורה שנותן קונטרה ומראה דרמתי למדי.

בסיום הפרויקט, שימח אותי מאוד לגלות, שהם כבר לא מדברים על מעבר דירה בעוד 10 שנים, אלא שהם מתכננים בהמשך להשלים את השדרוג של החלקים שבהם לא עדין לא נגעו.

 

קרדיטים: צילומים: מירב פלברג מטבח: אביבי מטבחים. נגרות: מאיר הנגר. קבלן: טארק ביטראן אלומניום: מישל בסידן – אלומניום אריחים, אריחי מצויירים ואריחי הקיר במטבח: ענבל אריחים מצויירים מעקה מדרגות: נתנאל - מסגריית ג'אן תאורה: מחסני תאורה שולחן פינת אוכל+כסאות, כורסאות סלון, שולחנות סלון, כיסא פינת עבודה- אסף ריהוטים אקססוריס וריהוט משלים: Badim TLV , אסף ריהוטים , איקאה. הדפסים באזור עבודה: אפרת מורד תכנון ועיצוב - אפרת מורד

 

#אפרתמורד #תכנוןועיצובלאנשים #עיצובפנים

#תכנוןועיצובפנים

#מעצבתפנים

#שיפוץבית

#שיפוץדירה

#עיצובהבית

#תכנוןועיצוב

#מדברתעיצוב

#הוםסטיילינג

#עיצובפניםוהוםסטיילינג

#פגישתיעוץעיצוב

#הדפסעלקנבס

#ציורבהתאמה

#עיצובמטבח

#תכנוןמטבח

40 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

כתבות וטיפים בעיצוב

ישירות למייל שלך